Câu hỏi
c LRead the text carefully then choose the correct answers. Vietnamese cuisine is unique B balances five tastes; spice sour, bitter,salt and some According to Vietnamese tradition, each of the tastes corresponds with an organ of the body. Cooks also try to include five types of nutrients -powder water minerals,protein and fat, as well as five colors-white green, yellow,red and black - in each dish. Therefore,the dishes are balanced and colorful,attractive to both the eye and the tongue There is also a balance between "heating" and "cooling ". Duck meat,for example is considered cool, and is thus served in summer with ginger , which is considered warm. Chicken,on the other hand.is a warm food, so it's usually eaten in the winter, and served with a sour save, which is considered cool READING
Xác minh chuyên gia
Giải pháp
4.0(278 phiếu bầu)
Hiếu Tâmcựu binh · Hướng dẫn 12 năm
Trả lời
1.B 2.C 3.A 4.B 5.A 6.B 7.C
Giải thích
1. Văn hóa ẩm thực Việt Nam độc đáo vì nó cân bằng năm vị giác; cay, chua, đắng, mặn và một số vị khác. 2. Theo truyền thống Việt Nam, mỗi vị giác tương ứng với một cơ quan của cơ thể. 3. Người nấu ăn cũng cố gắng bao gồm năm loại chất dinh dưỡng - bột, nước, khoáng chất, protein và chất béo, cũng như năm màu sắc - trắng, xanh, vàng, đỏ và đen, trong mỗi món ăn. 4. Do đó, các món ăn cân bằng và đầy màu sắc, hấp dẫn cả mắt và vị giác. 5. Có một sự cân bằng giữa "làm nóng" và "làm mát". 6. Thịt vịt được coi là mát mẻ, và do đó thường được phục vụ vào mùa hè với gừng, được coi là ấm. 7. gà, ngược lại, là thực phẩm ấm, vì vậy nó thường được ăn vào mùa đông và được phục vụ với một loại nước mắm chua, được coi là mát.